Online dygnet runt

Är du en av kanske väldigt många?

Som av ren lathet låter datorn vara igång när du inte är hemma eller rent av sover.

Det finns nämligen en stor risk. Rent av en stor säkerhetsrisk för datorn och alla dina filer/ dokument om du inte stänger av datorn när du är ifrån datorn en längre stund. Men då pratar vi om timmar.

Jag satt vid datorn själv här om kvällen och rätt var det var så fick jag meddelande per mejl att min sons dator varit utsatt för angrepp. Trotts att det var vid en tid då han befann sig i skolan. Och låtit datorn vara igång p.g.a. att han inte “orkar” stänga av den.

Det finns de människor/ grupper som har spyware-program som lyckas ta sig in i datorn och som ligger passivt och klockar din aktivitet. När programmet/ appen märker av att du inte är aktivt arbetade med datorn, men datorn är igång, så tar programmet vid och försöker göra anspråk på hårddisken.

På bilden sett, så ser det mest ut som att antiviruset varnar för en oseriös sida. Men med lite efterforskning och den information jag fått fram, så visade det sig att något försökt ta sig in i enheten/ datorn för att läsa av privat information.

Så! Hur noga är du eller t.ex. annan familjemedlem med att stänga av datorn?

Tips!
Antiviruset jag använder är Bitdefender. Ett riktigt bra alternativ. Ett antivirus som dessutom, har jag märkt, utnyttjar väldigt lite kraft av datorn men absolut inte tryter på säkerheten. Vilket är väldigt positivt.