Office365 online

Online & molntjänster. Använder du Microsofts produkter?

Sedan 2 oktober 2018 har Microsoft börjat erbjuda dig som konsument gratis nedladdning och installation av officepaketet office365 online.  Hur då?

Har du sedan tidigare abonnemang hos Microsoft på office365? Kanske du administrerar din mejl med Microsofts e-post-klient eller arbetar med MS Word, Excel och PowerPoint online, så har du fr.o.m. den 2:a oktober 2018, tack vare deras senaste uppdatering, möjligheten att även arbeta med officepaketet lokalt på datorn eller med din enhet. Yes! Med enhet så menas att du även har möjlighet att installera MS Office-appar direkt i din iPad, läsplatta eller din smartphone.

Jag har sedan många år använt installerad version av MS Office på datorn. Men gjorde ett beslut under 2018 att börja arbeta mer online. Mer molnbaserat (molntjänst) med både dokument, offerter och presentationsmaterial till företaget.

Dock gjorde jag ingen tvärvändning och la backup på alla filer, avinstallerade och körde på till 100% med molntjänsten. Jag behöll gamla versionen av Outlook och körde resten av apparna i molnet. Den parallella övergången har gått ganska smidigt. Men kan absolut inte sticka under stolen med att gamla vanor verkligen sitter i. Och det märks framför allt med hanteringen av e-post i  Outlook.

Förmånen med Outlook molntjänst är just att komma åt en eller flera mejl-adresser samtidigt helt platsoberoende. Där emot har jag märkt att Outlook som molntjänst är en mindre rolig historia. För mig personligen fungerar tjänsten bra just för check av mejl. Att arbeta med, är ingen höjdare. Men smaken är som tur vad, delad! Därför oerhört glad över att Microsoft’s erbjudande att kunna installera apparna lokalt på datorn eller på sin enhet och samtidigt köra en bra synkning med mejl och dokument oavsett.

En annan detalj som jag la märke till ganska omgående. Är att du som användare verkar ha mer verktyg till handa i den installerade versionen av Outlook än versionen i molnet.

 

 

I skrivande stund, så får du rätt mycket (funktioner) för pengarna (89 sek/ mån.)  i abonnemanget. Program (appar) som följer med i MS Office365 Personal online:
Word, Excel, PowerPoint, Access, PageMaker och Outlook.


SÄKERHETEN HOS “ONEDRIVE”.

Molntjänsten ‘OneDrive’ där du samlar all dokument och all känsligt data för ditt företag!? OneDrive går att jämföra med molntjänster som Googledrive, Dropbox eller iCloud.

Jag ska absolut inte trötta ut dig med ännu mer information om säkerheten kring dessa typer av molntjänster. Men självklart är det bra att har någorlunda koll på hur dessa tjänster fungerar tillsammans med säkerhet. Det gäller ändå dina filer och dokument. Klicka på länken nedan – Så kan du läsa en artikel från “PC för alla” som gjort en “enklare test” för konsumenter och säkerheten kring molntjänst.

Säkerheten kring molntjänster.

 

Tycker du denna artikel är bra?